Mikä UPM Yhteismetsä on?

UPM Yhteismetsä on helppo ja tuottava metsäsijoitus. Liittymällä osakkaaksi saat tuloa joka vuosi. Ammattilaiset huolehtivat, että metsä voi hyvin ja tuottaa parhaalla mahdollisella tavalla.

UPM Yhteismetsä on vaivattominta mahdollista metsänomistamista. Ammattilaiset huolehtivat osakkaiden puolesta kaikesta: metsänhoidosta, hakkuista, puukaupasta, veroasioista ja vakuutuksista.

Hakkuut ja metsänhoito suunnitellaan ja ajoitetaan siten, että osakkaat saavat parasta mahdollista tuottoa ja puustopääoma pysyy tuottavana. FSC®-sertifiointi* takaa, että UPM Yhteismetsiä hoidetaan vastuullisesti.

Näin UPM Yhteismetsä toimii

Kun liität metsäsi UPM Yhteismetsään, saat metsäsi arvoa vastaavan määrän yhteismetsäosuuksia. Osuuksien omistajana sinusta tulee samalla yhteismetsän osakas. UPM Yhteismetsään liittyminen on maksutonta.

Voit liittää yhteismetsään koko metsäomaisuutesi tai osan siitä. Yleensä pellot ja rakennukset rajataan pois liitettävältä alueelta. Yhteismetsät sijaitsevat Itä-Suomessa, Keski-Suomessa, Länsi-Suomessa ja Pohjanmaalla. Voit liittyä sen yhteismetsän osakkaaksi, jonka alueella metsätilasi sijaitsee.

Osakkaat voivat edelleen retkeillä vapaasti yhteismetsässä, sillä siellä pätevät jokamiehenoikeudet. Myös metsästys on mahdollista. Yhteismetsä vuokraa maa-alueitaan metsästysseuroille.

Viisi syytä ryhtyä osakkaaksi

  1. Saat parasta metsän kasvutuottoa. Puun kasvu ohjataan arvokkaaksi tukkipuuksi ammattimaisella metsänhoidolla.
  2. Saat metsätuloa joka vuosi. Yhteismetsä jakaa osakkailleen joka vuosi tuloa osuuksien mukaan. Yhteismetsä hoitaa verojen maksamisen. Osakkaille ylijäämä on verotonta tuloa, jonka saa automaattisesti tilille.
  3. Sijoitustuotto noin 4-5 prosenttia. Yhteismetsä on tuottava ja vakaa sijoitusvaihtoehto. Sijoitustuotto on ollut yhteismetsissä keskimäärin 4-5 prosenttia, kun tarkastellaan viiden vuoden tilastoja.
  4. Haluttu sijoitusväline. Yhteismetsäosuudet ovat hyvää kauppatavaraa ja myytävissä vapailla markkinoilla.
  5. Huolettomuus. Osakkaan ei tarvitse tehdä mitään. Metsä-, talous- ja juridiikan asiantuntijat huolehtivat kaikista asioista.

Paljonko metsäni tuottaisi?

Saat helposti tietoa oman metsätilasi tuottoarvosta, kun tilaat UPM Yhteismetsän alustavan tuottolaskelman. Se ei sido sinua mihinkään.

Näet alustavasta tuottolaskelmasta suuntaa antavat tiedot oman metsäsi arvosta ja yhteismetsäosuuksien määrästä. Sen avulla voimme myös arvioida, paljonko saisit tuottoa tulevaisuudessa yhteismetsän osakkaana.

*(FSC®-C103750)