Näin tulet osakkaaksi

Metsätilan liittäminen UPM Yhteismetsään on helppoa ja luotettavaa. Metsänomistaja saa metsänsä arvoa vastaavan määrän yhteismetsän osuuksia. Liittyminen on maksutonta.

UPM Yhteismetsään liittyminen on turvallista. Metsän arvo määritetään ajantasaisten kuvio- ja puustotietojen perusteella tuottoarvomenetelmällä. Samaa menetelmää käyttää muun muassa Maanmittauslaitos.

Menetelmä ei sisällä harkinnanvaraisia korjaustekijöitä. Tämä varmistaa, että sekä liittymistilanteen laskentaperusteet ovat samat sekä yhteismetsälle että jokaiselle liittyvälle metsäalueelle.

UPM Yhteismetsään liittyminen on helppoa:

  1. Tilaa alustava tuottolaskelma
  2. Saat laskelman maksutta. Laskelmasta näet kätevästi suuntaa antavan metsän tuottoarvon. Alustava tuottolaskelma ei velvoita sinua mihinkään.
  3. Kun haluat liittää metsäsi yhteismetsään, teemme siitä aiesopimuksen.
  4. Yhteismetsä hoitaa kaikki liittymisen käytännönjärjestelyt puolestasi.
  5. Osakkuutesi yhteismetsässä alkaa, kun maanmittaustoimitus on rekisteröity.
  6. Osakkaat alkavat saada tililleen yhteismetsän voittoa.

Liittyminen on maksutonta

Metsän liittäminen UPM Yhteismetsään on metsänomistajalle maksutonta. Liittämistä koskevat maanmittaustoimituksen kulut maksetaan valtion varoista. Yhteismetsä vastaa toteutuneen liittämisen muista kuluista, kuten puustoinventoinnin kuluista ja osuuksien laskennan kustannuksista.

Metsänomistaja voi aina syytä ilmoittamatta purkaa sopimuksen alueen liittämisestä yhteismetsään ennen maanmittaustoimituksen hakemista. Tällöin metsänomistajan maksettavaksi tulee kertyneet kustannukset, jotka vastaavat puustoinventoinnin ja laskennan kuluja.

Alustava tuottolaskelma on aina maksuton metsänomistajalle.