Nauti metsän tuotosta huolettomasti

Yhteismetsä harjoittaa kestävää metsätaloutta osakkaiden hyväksi. Metsänomistaja voi liittää UPM Yhteismetsään oman kiinteistönsä metsäalueen, jota vastaan hänen kiinteistönsä saa liitettävän alueen arvoa vastaavan määrän yhteismetsäosuuksia, joiden myötä hänestä tulee yhteismetsän osakas. UPM Yhteismetsät sijaitsevat Itä-Suomessa, Keski-Suomessa, Länsi-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Miten hyödyn yhteismetsätilasta?

  • Nautit säännöllisestä tulosta vaivattomasti

  • Ammattilaiset hoitavat metsiä osakkaiden puolesta

  • Sukupolvenvaihdos helposti ja tasapuolisesti

  • Metsätilat eivät pirstoudu

  • Sijoitustuotto raportoidaan vuosittain

 

Aloita yhteismetsään liittyminen tästä! 

 

UPM Yhteismetsä video

M​etsän omistaminen on nyt paljon helpompaa

UPM Yhteismetsät ovat nyt verkossa. Tavoitat ne missä ja milloin vain - vaikka kotisohvaltasi. Tutustu uuteen videoomme Youtubessa »

 

Ammattilaiset huolehtivat puuston tuottokunnosta osakkaiden puolesta

UPM Yhteismetsä on nykyaikainen ja huoleton tapa omistaa metsää. Yhteismetsässä ammattilaiset hoitavat metsiä osakkaiden puolesta. Hakkuut ja metsänhoito suunnitellaan siten, että kestävyyden periaatteella saavutetaan osakkaille mahdollisimman hyvä taloudellinen tulos. Yhteismetsät ovat FSC-sertifioituja, joka lisää yhteismetsän kiinnostavuutta puukauppakumppanina ja kertoo kansainvälisesti tunnustetusta metsien kestävästä käytöstä.

Yhteismetsä jakaa saamaansa puun myyntituloa säännöllisesti osakkailleen

Yhteismetsä harjoittaa kestävää metsätaloutta osakkaiden hyväksi. Metsänhoidon toimenpiteillä puuston kasvua ohjataan mahdollisimman tehokkaasti arvokkaaksi myyntipuuksi. Yhteismetsän tavoitteena on hyötyä metsän tuotosta ja jakaa puun myyntituloa ylijäämänä osakkaille. Yhteismetsä jakaa ylijäämää osakkailleen tällä hetkellä kerran vuodessa. Yhteismetsä maksaa verotettavasta tulostaan veroa 26,5 prosenttia. Yhteismetsän osakkailleen jakama ylijäämä on osakkaille verotonta tuloa, eikä osakkaan tarvitse ilmoittaa niitä verotuksessaan.

Sukupolvenvaihdos tasapuolisesta ja tiloja pirstomatta

Yhteismetsä tarjoaa oivan ratkaisun järjestää metsätilan sukupolvenvaihdos tasapuolisesti ja tiloja pirstomatta, koska omistajavaihdoksen kohteena ovat osuudet yhteismetsään. Metsänomistaja voi valmistautua metsätilan sukupolvenvaihdokseen liittämällä metsät tai osan niistä yhteismetsään. Silloin sukupolvenvaihdoksessa yhteismetsäosuuksia voidaan esimerkiksi lahjoittaa nuoremmalle polvelle tasapuolisesti ja jakaa perinnönjaossa tiloja pirstomatta.

​​​​